14/2 Hasse är tillbaks på Trud.

Sent idag landade jag på flygplatsen i Port of Spain.

Innan dessa hade jag tagit flyget från Landvetter klockan 07:50 för transport först till London Heathrow. I London hade jag bokat en National Express för anslutning till Gatwick. Jag hade 4 timmar på mig innan planet till Trinidad skulle gå. Det sägs att 3 timmar ska räcka om man ska byta flygplats. Ja tyckte 4 timmar var lagom.

Väl framme ställde jag mig i kön för inget att deklarera. När jag kom fram till tullaren frågade han mig om jag hade några båtdelar i packningen. Det hade ju varit ganska dumt att säga nej när han viste att jag kommit in på en enkelbiljett och att jag hade visat brevet från Power Boats att jag hade min båt här.

Detta resulterade att jag fick besöka kontoret där en tjänstekvinna fyllde u lite papper och meddelade tullen i Chaguaramas att det var en båtägare på gång.

Jag skulle alltså vara tvungen att besöka 2 tullinrättningar innan jag kunde åka till båten. Vid utgången stod där en man och frågade om någon behövde taxi. Passande tyckte jag och vi förhandlade om priset. Under färden frågade jag om han kunde tänka sig att vänta en kort stund utanför tullen och det gick bra. Väldigt skönt eftersom det är en bit bort till varvet och att släpa 2 resväskor den sträckan efter 18 timmars resa var inget som tilltalade mig.

Nåväl, inne hos tullaren bad han mig att lägga väskan på ett boed och öppna den. Jag började plocka ur mina grejer men då säger han stop stop du behöver inte ta ur något. Stäng väskan. Märkligt allt detta spektakel för ingenting. Tullaren tittade aldrig i väskan utan höll på med pappersexercisen medans jag öppnade och stängde väskan. När väskan var stängs var pappret stämplat och påskrivet och jag kunde lämna och fortsätta färden till båten.

När jag kommit fram utförde jag minsta möjliga uppgifter, Elen kopplades in och kylen startades. Sedan var det till att koja i den 30 grader varma ruffen. AC’n får jag först i morgon.

Jag kom till kojs klockan 24 och sov 3 timmar då min kropp tyckte att det var morgon.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 14/2 Hasse är tillbaks på Trud.

  1. Elny skriver:

    Skönt att höra från dig
    Sov gott Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *