15/3 Jag kommer fram!

Vid soluppgång närmar jag mig mig Carricou och kommer in i Tyrell Bay vid 11 snåret.

Jag ankrar och tar det lugnt till klockan 14 då jag inser att det är Fredag och att jag måste checka in idag. Det blir en väldig fart för att få dingen sjösatt. Durken är nymålad och måste monteras innan dess och motorn ska sedan firas ner och sättas på plats på akterspegeln. Dokumenten måste plockas fram och långärmad vit skjorta och långbyxor ska monteras på skepparen.

Seglingen från Trinidad till Tyrell Bay.

När jag låg på land kollade jag att utombordaren funkade och den startade lätt. När jag nu ska iväg till tull och immigration så vill den inte gå på tomgång. Den rusar trots att gasreglaget står på min. Jaja, jag får ta det problemet i morgon. Jag slänger in växel så fort den startar och kör in till dingebryggan. Väl där gäller det att trycka in stoppknappen på lagom avstånd till bryggan.

Inklareringen går galant och tar endast en kvart. En av de snabbaste förutom samma sak på de franska öarna där man gör allt själv vid en dator. Efter allt pappersexercis betalar jag 50 ECD och jag är färdig och åker ut till båten för att vila efter en tröttsam överfart.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

2 svar på 15/3 Jag kommer fram!

  1. Elny skriver:

    Hej Hasse jösses hur orkar du med alla olika saker du har att rätta till. Skönt att du får till det ändå. Hoppas inte du sliter ut dig. Efter att jag måst skrota Opeln och skaffat en Skoda Yeti som Håkan körde med när jag var hemma hos mig och tyckte den var ok. Jag tänkte åka hem igen häromdagen och vi var ute och körde den men då brakade växeln ihop fick lämna in den men det är trögt med att få tillbaka den. Går och väntar på besked om när. Under tid här har det varit uselt på vägarna men man kan undra hur folk kör det var 5 bilar som körde ihop mitt i stan. Tur ändå att det blev så att jag inte kom iväg. Håkan blev tänd på att byta bil också och köpte en Volkswagen Tiguan som han är nöjd med. Jag känner mig instängd när jag inte har bil att åka iväg med när jag är ensam om dagarna. Hoppas det går bra med båten så att du kan påbörja den resa du har kvar. Var rädd om dig snälla Hasse och många kramar.

  2. Sven-Erik Pettersson skriver:

    Hej Hasse! Ser att du är framme vid Martinique, hoppas att resan gick bra. Såg att du höll god fart runt 5 knop och att du mötte en Svensk båt båt på vägen. Ha det bra Hasse. Hoppas att vännen kommer snart så ni kan börja förbereda överresan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *