16/3 Dags att se över utombordaren.

Nu på morgonen ger jag mig på problemet med utombordaren. Hur kan den varva så som den gör med gasreglaget på min ?

Gasspjället borde ju var stängd och då ska det inte komma in så mycket bensinblandade gaser i insuget. Jag kopplar loss gasvajern och trycker till gasspjällets axel men den varvar fortfarande upp så fort jag startar den. Hmmm, detta var märkligt. Drar den tjuvluft någonstans men jag hittar inget sådant läckage.

Jag plockar då av förgasaren och gör rent alla munstycken och justerar lite på flottören men tror ändå inte det är orsaken.

Efter att jag monterat förgasaren och provar motorn går den hur fint som helst på tomgång. Jag förstår fortfarande inte vad orsaken till att den betedde sig som den gjorde.

Efter att utombordaren är fixad åker jag in till byn för att inhandla lite matvaror i den mycket moderna butiken där montrarna lyser upp när man närmar sig dom.

Väl tillbaks i båten tar jag tag i problemet med toaletten där spolvattnet från saltvatten inte fungerar. Jag vill inte spola med sötvatten utan vill spara på det tills ja fått igång watermakern. Jag kopplar om vi fördelaren av vattenintaget nere under durkarna så funkar det med saltvatten.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *