23/3 Durken i dingen läcker.

Jag har upptäckt att hårddtrycksdurken i dingen släpper luften och idag tog tag i detta och undersökte var läckan fanns. Det visade sig att den gamla lagningen jag utförde i Brasilen ni efter 7 år hade givit upp.

Jag försöker hitta reparationssatsen men den lyser med sin frånvaro. Nu är det Lördag men jag söker på nätet och finner att båttillbehörsfirman här inne på varvet har öppet till klockan 12. Klockan är nu 11:30 och jag får brådis. Dingen ska i och bensintanken ombord-

I hastigheten glömmer jag mina sandaler vilket jag kommer på halvvägs till dingebryggan. Nåja, jag får klara mig barfotad fast det har sina problem. Uppställningsplatsen som jag måste korsa för att komma till affären är solbelyst och väldigt het. Jag känner mig som en som ska springa på glödande kol. Jag uppsöker varje skugga från båtarna som står där och lyckas ta mig både fram och tillbaks utan att bränna fotsulorna alltför mycket.

I affären har dom det lim jag är ute efter. Förmodligen en bättre variant än vad jag tidigare använt. Den här är 2-komponent och av någon konstig anledning ror jag att det är bättre grejer. Några lappar har dom inte men det går säkert att återanvända den befintliga så det är ingen problem.

Senare kommer Jacob över på en fika och vi sitter och tjötar ett par timmar i sittbrunnen, Jacob jobbar här på Volvo Penta och har sin båt för ankar nära Trud. Jacob såg till att jag kunde låna firmas press förra gången vi var här när jag behövde byta lagret i aquadriven.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *