25/4 Montering av det nya ankarspelet.

Vi drar igång arbetet med att få bytt ankarspelet.

Det vill till ett väldigt skruvande för att komma åt placeringen av ankarspelet. Det sitter i träkonstruktionen uppe under däck längst förut. För att få ner den måste man först ta bort ett antal ribbor mot bordläggningen längs kojerna där

Vi håller på hela dagen. Efter 9 timmars arbete är allt på plats igen och det nya spelet fungerar som det ska.

Mitt upp i vårt projekt blir vi konfronterade med hamnkaptenen eller vad han nu var och anmodar oss att flytta på oss. Jag förklarar att vi håller på att montera ett ankarspel och att det är lite svårt att få upp ankaret innan det är på plats men jag kan flytta på oss när det är monterat senare idag.

Vi får ingen förståelse för det utan vi måste flytta på oss omedelbart. Där vi låg störde vi ingen och skulle någon vilja lägga sig vid någon av de närmaste bojarna hade det inte medfört några som helst problem. Av alla de bojar som är utlagda här är mindre än 10% upptagna. Här handlade det om en principsak och makt. Ren demonstration alltså.

I samband med diskussionen missuppfattar hamnkaptenen och skiner upp när han tror at jag vill använda en av hans bojar. När jag förklarar att någon boj skall vi aldrig använda surnar han till igen.

Nåväl, vi ligger på 3 m djup så Torbjörn behöver inte anstränga sig över hövan för att med muskelkraft få ombord kätting och ankare.

Vi ankrar om lagom utanför fältet av bojar och fortsätter med vårt projekt.

Det nya ankarspelet på plats.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *