Nya motortasssar.

Äntligen fick jag tid att byta ut gummikuddarna till motorn. Dessa fick en anmärkning av inspektören vid besiktningen när vi köpte båten. Dom var egentligen inte så illa däran men det känns skönt att få rättat till saker som ligger och gnager på samvetet. Nu sitter där sprillans nya och något byte skall nog inte behövas innan motorn behöver bytas. Lite bökigt var det att komma åt. Som tur var hade motorn fästvinklar som gick att skruva loss så jag slapp att lossa utgående axel. Nu var det bara att lossa en åt gången och justera in samma höjd som tidigare vartefter montering gjordes. Det finns ett litet läckage från kylsystemet som blir nästa uppgift att åtgärda. Något annat verkar inte läcka längre och någon olja under motorn kan man inte upptäcka. Det verkar som bytet av packningen till skölden i förkant av motorn gjorde susen.

Det här inlägget postades i Vinterjobb. Bokmärk permalänken.