Klar för sjösättning.

Nu är TRUD klar för sjösättning och i morgon eftermiddag kör jag ner henne till Lagunen för att få henna stoppad i plurret. Senaste tiden har vi gjort henne fin på utsidan och monterat den nya tankmätaren som verkar fungera. Relingslisten är renskrapad från lack. Den är ju av teak och jag är av den uppfattningen att all teak utombords skall vara obehandlad. Det blir bara en jädrans massa arbete till ingen nytta då lack har så förbålt svårt att sitta fast på det träslaget. Vem har sett ett lackat teakdäck? I kväll har vi lastat henne full med alla prylar som skall vara ombord inför påskseglingen. Nåväl efter lunch imorgon kopplar jag till traktorn och är nere vid hamnen kl 14:20. Sedan blir det mastning på Lördag.

Det här inlägget postades i Vinterjobb. Bokmärk permalänken.