Motorn går!

Idag fick jag provkört motorn. Den har ju stått still i 2 1/2 år men jag han knappt nudda startknappen så gick den igång så fint. Körde en 10 minuter för att se till att det inte fanns någon luft i bränslesystemet. Jag har ju monterat ett magnetfilter för att ta död på eventuella bakterier i bränslet och det kunde varit så att jag inte lyckats lufta systemet till 100%.

Akterräcket och de nya mantågen är också på plats.

Det senaste dagarna har jag bl.a. hållt på med installation av 2 nya AGM-batterier under styrbords salongskoj. Nu har vi 320 Ah förbrukningsbatterier. Det är lite pöligt att koppla in dessa. De skall ju kopplas parallellt men inte hur som helst. Jag fick göra en ritning för att reda ut hur jag skulle göra. Extra besvärligt var det att försöka behålla så mycket som möjligt av den gamla installation. Alltså kopplingen till de 2 batterierna som sedan tidigare sitter i kölsvinet. De 2 nya batterierna är uppe till vänster. Som synes skall man koppla + och – från olika håll för att få samma spänning över all batterierna när det går ström från och till batteribanken.

Batteri

Inkoppling av 4 batterier.

Så här ser monteringen av de 2 nya batterierna ut. De är fastspända rejält så de inte kommer i rörelse när man kommer ut i hårt väder.

De 2 nya batterierna.

De 2 nya batterierna.

Det här inlägget postades i Båten på land.. Bokmärk permalänken.

2 svar på Motorn går!

  1. Bosse skriver:

    Skall du inte ha något skydd på polerna så det inte sker något misstag..

  2. Hasse skriver:

    Var hittar du sådana skydd som tar 2 anslutningar i 90 eller 180 grader?
    Nä, det blir kojbottnen som får bli skyddet.

Kommentarer är stängda.