En dryg vecka sedan sjösättning.

Den 21/5 fick TRUD bada för första gången på 2 1/2 år. Hon verkade vara jätteglad. Här är 2 filmsnuttar. Den ena visar när skepparen backar intill lastbilen med kran.

Här landar hon i plurret.

Det har varit en hektiskt tid. Våra hyresgäster flyttade in den 25/5 och vi fick ägna oss åt möblering och städning ett antal dagar men nu är dom på plats och vi bor numera i båten som ligger i Torslanda Lagun, våran hemmahamn.

Vi sover numera väldigt gott i våra Hästens kojar eller hur böjer man en koj ?

Dagarna har bestått i att masta och att spänna an riggen. Sedan var ju inte installationen av allt det elektriska klart innan sjösättning så Hasse har tillbringa en stor del av tiden vid navigationsbordet. Så här har det sett ut.

Navigationsbordet medans jag uppgraderar elcentralen.

Navigationsbordet medans jag uppgraderar elcentralen.

När vi hade flyttat in i båten var det inte mycket som funkade. Först fick vi ordning på tryckvatten och kyl. Nu fungerar, all belysning, alla navigationsljus, däcksbelysning, AIS med splittern, ankarspel, kompassbelysning, alla 12V uttag och alla tankmätarna.

Battmetern och motorgångtimmemätaren är också inkopplade och fungerande.

Idag kopplade jag in radarn och kunde se radarbild på Garmin displayen. Radaroverlay får vänta tills jag fått igång fluxgatekompassen.

 

Det här inlägget postades i Segling. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En dryg vecka sedan sjösättning.

  1. Bosse skriver:

    Tror du att du blir klar med allt detta i år ? Hade det inte varit lättare att använda sextant och andra instrument som inte kommer att strula så mycket. Fast du har ju Pia som kommer stå vid rodret när du är nere och ”fixar” ! Men allt blir väl bra när du fått städat undan lite och kopplat upp alla datorer.

Kommentarer är stängda.