5/1 Rundtur på Grenada.

Idag hade skepparen på Trud beställt en rundur på ön för att vi skulle få se lite mer än bara viken och matbutiker.

Björn och Gertrud är också med. Det visar sig att ytterligare en besättning i den amerikanska båten Obsession kommer att åka med.

Färder börjar med att vi tar oss upp till en punkt högt över huvudstaden Georgetown.

Georgetown från berget.

Mycket av resan bestod av att vi fick smaka på diverse frukter och kryddor. Ön kallas icke för icke Spice Island.

Kaffebönor.

2 st. fjärilslarver som klättrar på en gren.

Dessa ska bli fjärilar.

Vi besöker ett vattenfall. Dock lite mindre och inte lika imponerandesom det vi såg i Guyana.

Ett litet vattenfall.

Bananer finns det gott om.

Vanlig syn.

Vår chaufför är inne i förre presidentens trädgård för att vi skall få smaka.

Chauffören på pallarstråt.

Sedan besöker vi en chokladfabrik.

Maskin i chokladfabriken.

Inköpt på Chokladfabriken.

Sista anhalten är ett romdestilleri.

Här till verkar man rom på traditionellt vis. Efter att man pressat sockersaften ur sockerrören använder man dem till att värma mäsken. Maskinerna här är från mitten av 1800-talet. Man gjorde ett stort nummer av att allting gjordes utan moderna maskiner och att hela 80 personer var sysselsatta i romframställningen.

Sockerrörsrester.

Vattenhjul från 1800-talet.

Mangel för att pressa ut sockret.

Destilationsapparat modell större.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *