18/11 Idag skall vi inte göra någonting.

Idag skulle vi ha lite extra semester men då dyker Tobbe på Moana upp och berättar att han har lite problem med sitt ankarspel. Det fungerar inte att spela ut kättingen.

Jaha, jag kan komma över och tittar på det om en liten stund svarar jag och vi kommer överens om att jag skall komma över klockan 16.

Vi åker över med mätinstrumentet och konstaterar att en kabel på kontaktorn har lossat. Jag monterar den och då funkar spelet både upp och ner med strömbrytare på däck men fjärrkontrollen klarar fortfarande inte att lägga ut kättingen. Jag konstaterar då att det läckt in saltvatten i den och förstört en av brytarna.

Eftersom det finns 4 brytare i handkontrollen och endast 2 används i det specifika fallet åker jag tillbaks till Trud där jag har utrustning för att löda på kretskort och byter ut den skadade brytaren till en av de som inte används. Tillbaks till Moana och vi konstaterar att allt nu fungerar.

Slutet gott allting gott. Speciellt gott var det också att äta middag som vi blev bjudna på ombord på Moana. Det blev en jättetrevlig kväll ombord på båten som nu hade ett fungerande ankarspel.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 18/11 Idag skall vi inte göra någonting.

  1. Elny Hansson skriver:

    Vilken tur de hade dig att fixa det.Hoppas ni får hjälp tillbaks när ni behöver. Kram

Kommentarer inaktiverade.