21/1 Incheckning och tjöt med Andante.

På morgonen sjösätter vi dingen och kör över till Andante som legat här några dagar. Det blir lite ordväxling och sedan fortsätter vi in till byn för att slänga sopor och checka in i ”Frankrike” igen.

Vi lägger dingen på flytbryggan och tar oss iland. Sopebingarna ligger en bit uppför en backe åt norr och incheckningen åt anda hållet. Den är ganska anonym och ligger en trappa upp.

När vi är där uppe och håller på att skriva in data på en dator känner vi en rejäl skakning. Det är en mindre jordbävning men personalen fortsätter som ingenting hänt så vi antar att detta är normalt och återupptar skrivandet. Snart är det klart och vi betalar 5 euro.

Sedan tar vi oss tillbaks till båten och lättar ankare. Vi tänkte gå runt en udde och lägga oss där i stället eftersom vi tyckte att vi rullat lite för mycket under natten som varit. Det visar sig dock att där kan man inte längre ligga för eget ankare utan här har man lagt ut bojar och spärrat av viken med gula markeringsbojar vilka man inte får ankra innanför.
Pia tycker att vi inte ska krusa och så vi ger oss av norröver väster om Guadeloupe. Natthamn blir viken vid Pigeion Island ungefär halvvägs upp på Guadeloupe.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.