23/1 Pigeon Island.

Först tar vi en promenad iland men det var inte så långt man kunde gå utan att ta till vägbanan så vi avstod från någon längre sådan En bild över ankringsplatsen blev det i alla fall.

Viken innanför Pigeon Island.

Idag beger vi oss ut till Pegeon Island. Det är ett naturreservat och vid ön får man inte ankra. I stället finns det bojar som man kan lägga sig vid för att då från båten kunna snorkla runt och titta på de fina fiskarna. Ja, det är i alla fall vad som står i Doyles Cruising Guide. När vi är på väga att lägga oss vid en av de vita bojarna börjar skepparen på en av dykbåtarna protestera och säger att vi inte kan ligga där. Vadå, vi är under 10 meter och gränsen för att få ligga vid bojarna skall vara 12 meter enligt guiden. Skepparen påstår då att 8 meter är gränsen fast han själv nyss legat vi den bojen vi tänkte ta och hans båt var definitivt längre än 8 meter också betydligt längre än vår båt. Vi tar ett varv runt ön och hittar en boj på andra sidan och att vi tar den ser inte den ”felinformerade” dykskepparen.

Behöver jag säga att det är inte är tillåtet att fiska här ? Vi tar på oss cyklopen och Pia är smart för hon har sparat lite gammalt bröd som vi lockar fiskarna med. De blir helt galna och slåss om brödsmulorna.

Fiskarna vid Pigeon Island.

Vi passar på att använda vår GoPro också. Här är en liten film från den.

Efter att vi sett oss mätta på ”akvariefiskar” lämnar vi bojen och sätter genuan. För en gångs skull lyckas vi segla vid gång nära läsidan på en ö. Det brukar annars vara svårt att göra det här i Karribien. De flesta är höga och vinhastighet och vindriktning varierar så mycket att man blir galen av all segeljustering. Ibland blåser det medvind och ibland rätt emot.

Vi kommer fram till hamnen som heter Deshaies och hittar en yta som vi tycker passar bra. Det ligger en svensk swanbåt från Stockholm om barbord. När vi lagt vårt ankare visar det sig att vi hamnat lite för nära svensken trots att jag lagt ankaret så att vi borde hamnat med lika stort avstånd till båten på vår styrbordssida. Ibland kan det vara svårt att bedöma eftersom det är inte alls säker att båtarnas ankare ligger rakt för om stäven. Kättingen kan mycket väl ligga i en båge p.g.a. att vindriktningen ändrats och kättingen inte blivit uppsträckt.

Skepparen på swanbåten knorrar lite och berättar att han fått in en annan båt i aktern i förra hamnen han låg i. Konstigt tyckte jag. Draggade han framåt då frågar jag. Det torde vara ytters ovanligt.

Vi lättar och placerar om vårt ankare och nu med större vetskap om var de andra ankarna ligger hamnar vi exakt där vi först hade för avsikt att ligga.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 23/1 Pigeon Island.

  1. Wille skriver:

    Vackra fiskar! Mer sånt ?

Kommentarer inaktiverade.