Tillbaks i Las Palmas

Eftersom vi inte kommer in i USA är vi nu tillbaks i Las Palmas och tänker tillbringa kommande vinter ombord på vår dotters båt som ligger i marinan här.

Hennes båt är också en Allegro 33’a. Vi flög ner hit för snart en månad sedan den 14/8. Båten heter Momo och behöver massor av TLC (Tender Loving Care) och det är det vi håller på med nu. Petra tänker segla henne till Azorerna under nästa vår/sommar och då hoppas vi verkligen att vi kan komma in i USA och åter segla ner till Karibien via Bermuda. Under tiden reparerar och utrustar vi båten så att den blir i ett skick för den tänkta färden.

Ett problem vi står inför vistelsen är att ARC-flotillan är i antågande och då kommer vi förmodligen att bli portade från hamnen här i Las Palmas i slutet av September. Vi kommer då troligtvis att segla över till Fuerteventura och vänta där tills blåbären som måste hålla varandra i handen när de seglar över Atlanten gett sig av. Det verkar som att segla över Atlanten är något man ska ha i sitt CV. De flesta avsätter ett år för denna bedrift och det är alldeles för kort tid för att uppleva Karibien på riktigt.

Hur som helst är alternativet att tillbringa höst/vinter här som väldigt fint i jämförelse med att stanna hemma i höstmörker, snö och slask. Samtidigt passar det ju vår dotter perfekt att få båten omhuldad inför hennes segling till Azorerna nästa år. Pappa jobbar hårt varje dag med saker som behöver åtgärdas.

Jag kommer skriva lite från och till om livet här och alla de arbeten som behöver göras på Momo även om detta är loggboken för Trud.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.