7/6 Sjösättning!

Efter allt jobb var det idag dags för sjösättning.

Äntligen klar för doppet.

Efter lunch kom de med travelliften och Trud ”splashar” som dom säger här.

Vi hade frågat om vi kunde få en bryggplats i hamnen tills vi var klara att ge oss av. Jodå det skulle nog kunna ordnas sa Tammy. Risken finns att vi får flytta runt bland olika platser om det visar sig att ägaren av en befintlig plats vill sjösätta eller kommer in och vill ha sin plats. Det är ju inget problem för oss. Vi är ju i båten hela tiden. Platsen vi blev anvisade var en långsidesplats och när vi skulle dra båten intill bryggan var Trud väldigt bångstyrig och ville inte all vara med om det. Vi hade tänkt lägga oss med stäven utåt för att lättare kunna avgå men det visade sig att det inte var tillräckligt djup längre in. Vi vände henne igen och se nu var det inga problem att få henne intill bryggan. Det är allmänt rätt grunt här i ”creeken” så man måste vara noga med var man rör sig.

Nu kommer vi att ta tag i alla de saker och system vi inte hunnit med när båten stod på land. Det är i alla fall skönt att kommit i vattnet då det blir väldigt varmt ombord när inte det finns något som kyler även om vattentemperaturen här i hamnen ligger på ca 26 grader.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *