11/6 Livflottedemo.

Vår gamla livflotte.

Vi har skaffat en ny livflotte eftersom den gamla var så gammal att man egentligen skulle serva den varje år. Det blir både dyrt och besvärligt när man långseglar. Den gamla var en 6-personers vilket vi tyckte var onödigt stor så nu sitter det en Viking 4-personers som är passar mycket bättre på rufftaket. Nu är det större marginal till rodkicken och den riskerar inte att ta i flotten.

Idag skulle US Coastguard ha säkerhetsutbildning här på marinan och jag frågade om dom var intresserade av att blåsa upp vår gamla livflotte. Det ville dom mer än gärna och sedan visade det sig att mannen från kustbevakningen erbjöd sig att ta hand om flotten efter demonstrationen. Underbart, då slapp vi det problemet.

Flotten visade sig fungera helt perfekt trots att den inte servats sedan 2015 när vi gav oss iväg från Sverige.

Här har vi en film som visar när en av deltagarna aktiverar flotten.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *