27/7 Vi besöker staden.

Newport är USA’s seglarmetropol. Här avgörs Amerikas Cup som seglas med 12’or. Det ligger en hel del klassiska äldre båtar här.

Vi sjösätter dingen och tar oss in till stan för att träffa Tull och immigration och får våra papper behandlade. Vi möter en mycket trevlig tulltjänsteman som vi kan fråga hur vi ska handla för att om möjligt förlänga vårt tillstånd för att få vara kvar i USA till orkansäsongen är över och vi vågar segla söderut.

Staden är pittoresk med en hel del gamla hus från 17-hundratalet.

Äldre hus i Newport

Efter att det kamerala är undanstökat, vi har samtidigt checkat ut för vi tänker lämna redan i morgon tar vi en promenad till en pizzeria. Väldigt god var den och inte så dyr heller men det berodde nog på att vi sökte oss till bakgatorna och undvek turistfällan nere vid hamnen.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *