YES!!

Igår jobbade jag åter igen med luckgaraget/instrumentpanelen och plastade formen på pluggen som jag tidigare hade lackat. I morse kunde jag inte bärga mig utan var nere i garaget före frukost för att se om det gick att kläcka den. Det gick väldigt bra. Efter att bänt, knackat in lite kilar och bankat lätt med gummiklubba så kom den av så fint. Det tog inte mer än 10 minuter och resultatet blev jättebra. Gött. Plastningen tog hela gårdagen då jag var noga med att inte få någon luft mellan formgelcoaten och framförallt första lagret med glasfibermatta. Det finns speciellt ett ställe som är besvärligt och det är där aluminiumskenan till sprayodden skall sitta. Äggskal vill man inte ha, allra helst inte i en form. Händer det på ett positiv är det ju bara att gjuta om.

Formen avtagen från pluggen.

Formen avtagen från pluggen.

 

Jag har också fått färdigt det längsgående skottet till toaletten så nu kan man gå in där och stänga om sig och ingen kan kika in. Idag skall jag få till durkarna i och utanför toaletten. Det är ganska jobbigt att inte ha en plan yta att stå på. Man slinter omkring som i en tvålkopp.

Skottet till toaletten.

Skottet till toaletten.

 

En del listbitar är krångligare än andra. Hmm, list vet jag inte om man kan kalla den. Den här tog en stund att få till.

List ?

List ?

Det här inlägget postades i Båten på land.. Bokmärk permalänken.

3 svar på YES!!

 1. kjell skriver:

  Kommer o kollar om jag kan lista ut var den biten sitter !!

 2. Daniel skriver:

  Hej!

  Vad du har jobbat Hans! Ser riktigt fint ut. Kul att det gick bra med pluggen!
  Torpedtuberna, eller är det orgelpipor… ser riktigt proffsiga ut.
  När jag ser resultatet av led-lamporna blir jag sugen på att installera liknande i båten. Den så kallade ”listen” ser ju snarare ut som en omöjlig figur.

  //Daniel

 3. Jan-Eric skriver:

  Trevligt att höra av er. Nu har jag läst igenom er blogg. Imponerade jobb ni gjort. Jag hoppas vi kan ses innan ni lämnar.

Kommentarer är stängda.