DUBBELYES!

Nu äntligen har jag fått ur mitt så hett eftertraktade luckgarage ur formen. Nu skall det trimmas och jag skall skära ut aktersidan så att instrumenten som skall sitta på en lexanskiva kan  skruvas dit. Tack Wille! Sedan blir det till att passa in den på båten och så skall den sikaflexas fast. Det gamla luckgaraget var både skruvat och limmat men det satt så förbannat med endast sikaflexen att jag var tvungen att skära sönder det för att kunna avlägsna det, så jag nöjer mig utan skruven.

Nu är formen vaxad 7 ggr med Norpol W-70 och jag lade även på 3 lager med släppfilm för att vara säker på att gjutningen skulle komma ur formen. Nedan har jag också lagt 2 lager gelcoat och allt är färdigt för glasfiber och plast. Jag har inte riktigt koll på hur många lager jag skall lägga men börjar med 7 lager så får jag komplettera senare om jag tycker den verkar vek. 7 lager 300 gr. matta skall bli ca 5 mm.

Här har jag lagt i gelcoat.

Här har jag lagt i gelcoat.

Idag morse, på Påskafton kläckte jag luckgaraget. Finns det någon lämpligare dag på året månntro.

Nykläckt luckgarage.

Nykläckt luckgarage.

Idag hade jag tänkt att olja de nybyggda delarna av inredningen innan jag fortsätter med luckgaraget. Det går inte att vara i båten när man har nyoljat. Det behövs verkligen en skyddsmask när man gör det jobbet. Annars domnar man nog av i ångorna. Det får bli lite utombordsjobb några dagar tills det stillat sig.

Det här inlägget postades i Båten på land.. Bokmärk permalänken.

2 svar på DUBBELYES!

  1. kjell skriver:

    Ser ut att vara en fin plats för en solcellspanel !
    Cheers

    • Hasse skriver:

      Jo, det har suttit en 32 W där tidigare. Den räckte för att driva kylen. Jag skaffade nyligen en 50 wattare som skall ersätta den gamla på samma ställe. Den nya har 50% högre effekt men upptar ändå mindre yta. Fantastisk! Har funderingar på att sätta 2 st.100W solpaneler på mantåget så att man kan vinkla dom efter solen. Vi får se om det blir så. Då skulle vi ha 300W solpaneler. Tillsammans med vind och släpgenerator torde vi klara oss galant.

Kommentarer är stängda.