Bosse Rostfri har varit engagerad igen.

Jag var precis och hämtade nya rostfria delar hos Bosse.

Här har vi knippet rör som skall gå från vattenintaget till rensfiltren i styrbords stuv. Ena röret slutar i motorrummet. Detta är returen från filtret och skall anslutas till sjövattenpumpen på motorn med en kort slangbit. Det smala (översta) röret skall gå till watermakerns rensfilter.

Rören som skall gå i motorrummet.

Rören som skall gå i motorrummet.

Samtidigt har Bosse fixat ett fäste till gennakerpeket så att vi kan ha det sittande på fördäck när det inte används. Man slipper då balansera med tingesten fram och tillbaks över däck. Dessutom så kommer den ur vägen.

Däcksfäste för gennakerpeket.

Däcksfäste för gennakerpeket.

En tredje sak har han också fixat. Plåten till ankarboxluckan. Jag har sikaflexat fast den. Det gick åt en himla massa skruvtvingar eller hur Kjell ? Jag nämnde för Bosse att jag tänkte göra såhär. Han sa då att då får jag ju aldrig bort den. Varför skall man ha bort den ? Om man mot all förmodan skall det så går det nog om man värmer den lagom. Jag är lite osäker på hur länge den måste sitta i kläm. Hur lång tid tar det innan sikaflexen stelnar ”där inne, emellan liksom ?”

Många skruvtvingar och en liten plåt.

Många skruvtvingar och en liten plåt.

Det här inlägget postades i Båten på land.. Bokmärk permalänken.