Ankarboxlucka och motorutrymmet klart.

Nu har jag fått den delade ankarboxluckan på plats. Det enda som är kvar är att få dit låshakarna så den håller sig stängd i grov sjö. Det får vänta tills jag fått fatt på M4 försänkta skruv.

Ankarboxluckan med sin fasta del skyddad med en plåt.

Ankarboxluckan med sin fasta del skyddad med en plåt.

Jag är också färdig med alla slangar till motorn och kabeldragningen till omformaren som gick inne i motorrummet. Sjövattenpumpen och remmar är på plats. Högtryckspumpen till watermakern är också monterad. Jag skaffade en kortare rem som passade perfekt. Tidigare var pumpen monerad i det övre av hålen. Nu kom den ner ca. 3 cm vilket känns bra. Nu återstår att koppla in alla filter och en hel del slangar för att watermakern skall vara funktionsduglig. Detta får bli en senare fråga. Nu skall jag snart kunna provköra motorn som inte varit igång på 2 1/2 år.

Watermakerns högtryckspump med sin rem.

Watermakerns högtryckspump med sin rem.

”Julgranen” som den kallas är också monterad. Numera finns det endast ett enda saltvattenintag på båten. Här ser vi den fina fördelaren som Sture fixat till mig. Nederst sitter det en mejerikoppling. Man kan stänga den stora ventilen 1 1/4″ längs ner. Sedan kan man ta bort hela fördelaren och mecka med den om det är något man vill förändra. I mitten på bilden ser man magnetventilen till watermakern. Ett par slangar återstår att montera. Ena till köket och spolvatten till toaletten, den andra till duschen som skall sitta i sittbrunnen.

Julgranen eller vattenintagsfördelaren.

Julgranen eller vattenintagsfördelaren.

Det här inlägget postades i Båten på land.. Bokmärk permalänken.