13/11 Äntligen sjösättning.

Vi har jobbat på så mycket vi orkat. Här nere på Trinidad är det ganska hett om dagarna. Bäst är om man kommer igång tidigt med jobbet. Mitt på dagen är det svårt att företa sig något ansträngande utanför kajutan men är vi klara för att bli satta i plurret.

Vi hade bett om att få hänga i slinget till travelliften under under lunchrasten så att vi kunde måla de sista fläckarna av kölen där hon stått på pallningen.

Mickael kommer först med en speciell transportvag som finns på bilden nedan. Den är så konstruerad att man inte behöver något utrymme vid sidan om båten för att lyfta ut den från sin plats. Därmed kan man packa båtarna mycket tätare än om man skulle haft utrymme nog för att direkt kunna lyfta båten med travelliften.

Den smala speciallyften.

Efter att man kört ut båten lyfter mannarna upp båten i travelliften.

Trud i travelliften.

Vi kollar med Mickael att det är ok om vi åker med Trud ner till och i vattnet. Det var ok och därmed blir sista markkänning av Trinidad för oss när vi tar stegen upp till däck.

När lunchen är över körs vi ner till fickan och vi blir sjösatta. Efter att jag luftat black-jacken till propellertätningen, kollat att vi inte har några läckor, sett till att motorn går och att den får kylvatten tuffar vi ut från Chaguaramas.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.