2/11 Vi har jobbat på.

Det har inte blivit några inlägg sedan vi  kom ner till Trinidad men nu skall det bli andra bullar av. Vi har fått gjort en hel del och hoppas på att kunna sjösätta i nästa vecka.

Vi har nu målat botten, polerat bordläggningen och idag har vi haft lite tur med vädret. D.v.s. det har till skillnad från när man i Sverige tycker att fint vädret är varit lite molnigt. Vanliga dagar är det soligt och så hett att man inte klarar av att göra någonting samtidigt som man är ute så idag har vi polerat hela överbyggnaden så nu är snart Trud så fin som en dam ska vara när hon skall ut på äventyr.

Mer har det blivit gjort under de 3 veckor vi legat på land. Vi har byggt om toaletten till el-toa, installerat ny fläkt, reparerat sjövattenpumpen och  bytt filter och olja på motorn plus en massa annat som jag nu har glömt.

Montering av fläkt.

Häromdagen åkte vi maxitaxi som det heter till stormarknaden för att handla mat. När vi går över bron som går över vägen noterade vi att man fortfarande har trådbundna telefoner här på Trinidad.

Trådbunden telefoni.

Idag var vi borta hos Echotec och inhandlade salinomterar till oss själva och till Missy. När jag var inne i butiken  undrade några av besökarna om jag var från Australien. Jag förstod först inte varför dom trodde det men när jag berättade detta för Pia insåg hon varför de trodde så. Jag har köpt en ny hatt och den har en modechang så som de australiensiska militärerna har.

Australiensare ?

När vi  var i Brasilien slutade vår trefärgslanterna i masttoppen att fungera. Den var av dansk fabrikat från Lopolight, en ledlanterna som var bra på så sättet att den inte störde på kortvågsradion men vad hjälper det om den inte lyser. Då kan man ju lika gärna stänga av den och det vore väll sjutton om den störde då. Vi lät då den trevlige engelsmannen som vi lärde känna beställde en ny lanterna av fabrikatet Optolamp som har visat sig inte heller störa på KV-radion.

Enda problemet är att när Brian som engelsmannen heter beställde vår lanterna blev det en annan variant än den jag bett om. Det medförde att vi inte kunde använda våra brytare på säkringspanelen som förut och när vi ville byta från ankarlanterna till trefärgslanterna var man tvungen att öppna säkringspanelen och slå om en växlingsbrytare där inne. Den här lanternan är ”smart” så till vida att man polvänder den för att få den andra funktionen men detta var ju inte så ”smart” för oss.

När vi var hemma i Sverige konstruerade jag ett reläkort som fixar så att vi kan använda våra vanliga brytare på säkringspanelen. Detta är installerat och fungerar nu som det ska.

Korrigerande reläkort.

Här i Chaguaramas finns det några andra svenska besättningar som vi umgås med. Det är Lotta och Mads i Looma IV och Sara och Micke i Tamara. Berit och Anders i Ladybird har redan lämnat oss och seglat upp till Grenada. Vi brukar gå tillsammans till ”The Wheelhouse” på Lördagarna då dom serverar bakin shark. Det är fisk med bröd. En slags fiskburgare. Prisvärt och gott är det.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.